2010-01-15

Pittyegek

Pittyegek, ha bemegyek az élelmiszerboltba.
Mármint nem én, hanem a lopás-riasztó detektorrendszer. Talán a pulóverem cipzárja? Bár az is lehet, hogy a táskámban van valami, de nem tudom mi, mert annyira kipakoltam mindkét utóbbi alkalommal, hogy szinte csak a pénzem, bankkártyám, egy kulcs és néhány papír maradt bent. A pulcsim cipzárjának kocsija viszont masszív fém... na legközelebb leveszem a pulcsit és úgy nézem meg. Szerencsére kifele jövetkor a pittyegést nem vették azonnal rosszindulatú lopás-próbának... mondjuk azért sem, mert amikor észrevettem, hogy miattam pittyeg azonnal kinyitottam a táskámat és még kérni se kérte, de már mutattam felé a táskát.
Két kérdés merül fel bennem:
1) Talán a detektorrendszer próbál üdvözölni ki és belépéskor?
2) Most szerelték fel az új rendszert... talán egyre inkább lopnak? A Nyugat is hanyatlik! :)

Furcsa objektum haladt el a Föld mellett
és az eredeti (mármint a legelső magyar cikk ezügyben)

Hát ez jópofa cikk. Főleg, hogy fogalmuk sincs róla, hogy mi az, ami elzúgott mellettünk.
Lehet, hogy a szeptemberi korgon teherűrjárat, mely a Betelgőz (nem a betel dió illóolaja!) és az általunk csak M65D3-as csillag lakható bolygója között szállítja az előbbin kitermelt nyamnyamm-csiga szállítmányt. Ez az élőlény a korgonok egyik legegzotikusabb étele. Persze semmi köze a mi csigáinkhoz és elkészítése sem francia módra készül. A nyamnyamm-csiga elnevezését az irtózatosan nagy és nyálban bővelkedő korgon szájnyílásokból a zselés csiga-étel hatására felhangzó hang miatt kapta nevét. Mivel a korgonok egyébként nem nagyobbak, mint 1 cm, így az évenkénti kétszeres szállítmány a 100 fős M65D3-as kolóniát bőven ellátja. Természetesen ebből kitalálható, hogy maga a nyamnyamm-csiga mérete mm-es.
Az elmúlt fényévben, akarom mondani galaktikus naptári egységben (GNE) a lélekszám jelentős emelkedése (+10 fő) miatt a következő 3 GNE-ben - földi időszámítást alapul véve - az évenkénti 3 szállítmány elérését tervezik.
vagy
Legújabb híreink szerint Zordon, a Naprendszerünk szélén lebegő óriásélőlény - melynek faja és pontos alakja is meghatározatlan egyelőre - ürítette belét és a 3,2 K-es űrhőmérséklet hatására szilárddá fagyott faecesze került Nap körüli pályára. Ugyanakkor a Malawi környékén élő bunbabwa törzs tagjai hihetetlen méretű ünnepséget tartottak a napokban, hiszen sámánjuk - olvasni nem tud - megjósolta egy újabb mennyei áldás érkeztét, mely pár éven belül fogja a már régóta kiapadt termőföldjeiket (illetve a Földünket) újból megtermékenyíteni. A törzset kutató etnográfusok most értették meg a NASA jelentés hatására a kultúrában központi szerepet betöltő "Mennyei Szent Szar" és a "25 éves ÚjSzar ciklus" kifejezések jelentését.


Még mindig tudomány:
és hogy lássátok nem csak én kételkedem a tudományban: A tatárlakai őslelet
Nekem tetszett. Persze a lelet egyébként jelentős, kétség nem fér hozzá! Az értelmezése azonban nehézkes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése