2010-01-08

Hírek

Ide is írok híreket, mert néha nem történik semmi az emberrel (mondjuk a mai napon történt).
Ja, erről jut eszembe, hogy valaki azt mondta, hogy a blogírás a grafománoknak való. Nem tudom, hogy az vagyok-e, de én csak azért kezdtem el az egészet, hogy AKIT ÉRDEKEL, hogy MI TÖRTÉNIK VELEM, az tudja követni az eseményeket. Biztos van feltűnési viszketegség is benne, de az orvosaim még nem találták meg az ellenszert. Akkor tehát: Hajrá!

Gépfegyverrel támadtak a togói csapatbuszra
Nem nyer a csapatod? Már az ellenfelet sem tudod lefizetni? A bírók is fütyülnek a szavadra? Itt a megoldás! Kalasnyikov! A legjobb fegyelmező és ellenfélmegfélemlítő eszköz. Most olcsón megszámítjuk. 100-at fizet 101-et kap akciónk, csak a 2010-es afrikai focivb idejére korlátozódik. Kalasnyikov! A ...-i csapat hivatalos főszponzora.
(Ismét jogi okokból ideírom: ez egy szomorú, mondhatni haláli humorral átitatott reklámparódia, egyben a való világ szörnyűségeit kiemelő figyelemkeltés... némi valóságalappal)
In memóriam 3 togói játékos és jobbulást kívánok a sérülteknek!

Kemény lesz az idei vb! Sok furcsa és rejtélyes dolog fog történni és ennek nem (csak) a DAK polgárai lesznek az okai, sőt! Nem tudom, hogy milyen lesz a látogatottság, de már most biztosra veszem, hogy nem fognak nézőcsúcsot dönteni (a külföldiek).

Görgőfelhő
Lehet, hogy csak nekem újdonság a létezése, de abban biztos vagyok, hogy nem sokan láttak ilyet az ismerőseim között. Látványos.

Bankrablás cetlivel
"Bocs anya, Apa küldött, hogy elfogyott a sör. Adj pénzt, mert ha nem akkor apa nagyon dühös lesz." - volt a cetlire írva, amit a két kislány átnyújtott. Ennek alapján a rendőrség feltételezi, hogy a két tini rokona a kirabolt bank pénztárosának. Meg nem erősített forrásból tudjuk, hogy a pénztárosnő egy cetlit rejtett a csomagba, melyen az alábbi szöveg áll:
"Apa: elmehetsz a francba! Adok pénzt, hogy vegyél sört Canadában! Addig meg se állj, mert ha kiderül az egész, akkor körözni fognak és ha elkapnak, mi úgyis külön cellába kerülünk... hála a jó Magasságosnak!"

Belföld, avagy EZ MAGYARORSZÁG:

Elloptak egy GPS-t egy beteget ellátó mentőautóból
Ez igen! Hogy száradna le a keze az ilyennek és vezetnék be ismét az ősi magyar törvényeket: az ügyesebb kezét vágják le, vagy valami külsőleg felismerhető jelet hagyjanak rajta, ami alapján bárki felimerheti, hogy az illető rossz úton jár(t). Nem kell ide demokrácia, mert azért tartunk ott ahol tartunk.
Erről jut eszembe, ugyan ez nem magyar, de a demokrácia eredménye ez is:
A Stop Avatar Movie blogon a blogíró fellázadt az ellen, hogy az Avatar filmben nincsenek homoszexuálisok... én most nem elemzem, hogy ez a hír reklámfogás-e, vagy sem, azt sem, hogy mit gondolok az ilyen megnyilvánulásokról,... de ahogy egy másik magyar oldalon olvastam, ma már úgy kellene filmet csinálni (amerikában legalábbis), hogy minden 10 színészből, 1 néger, 3 ázsiai, 3 fehér, 2 latino, 1 pedig ezek keveréke, valamint 5 hetero-, 3 homo-, 1 bi-, 1 pedig transzszexuális; vallásilag 3 amis, 3 keresztény, 1 muzulmán, 1 buddhista, 1 ateista, 1 az ufókban hisz, 1 pedig keresi az utat; fizikailag és szellemileg 6 ép, 1 tolókocsis, 1 féleszű, 1-nek kéz/láb protézise van és 1 nyomorék; az étkezési szokásokat, italozást/dohányzást már nem is taglalom, mert nehéz már így is a szerepeket kiosztani.
... és akkor szintén tiltakozhatnának az autógyárak, a kerékpárosok, a divattervezők és még sokan mások, hisz a filmbeli hiányuk alapján a jövő ezeket mind nélkülözi.

A film egyébként csodálatos, egy kicsit elbagatellizált végkifejlettel, de látványilag és az alapötlet tekintetében mindenképpen formabontó. Javaslom a (3D-s verzió) megnézését!
Vissza a hírekhez:

Megvertek egy kerekes székest segítő férfit
Ez az! Erős, intelligens nép a miénk!
"Mi a f@sz van? Mért nem mentek már? Menjetek már b**** meg! Mi az, hogy egy kerekesszékes f@sz elálja az utat? Minek jön az ilyen szórakozóhelyre? Dögöljön otthon! Te miattad nem tudunk kimenni kisk@cs@g? Adok én neked..."
Valami ehhez hasonló játszódhatott le Szerencsen, ahol kultúránk jeles képviselője bebizonyította, hogy részegen is ő az úr. Az ilyennek a bűntetését a maximumra szabnám ki, hogy a börtönben fitogtassa a tudását és a meggyőzőképességét a hasonló kvalitásúakkal szemben (tisztelet a kivételnek). Bár ezért nem jár börtön... :(
Nem kell messzire mennie az embernek, hogy ilyet tapasztaljon, mert elég, ha 20-nál több magyar kerül össze (mondjuk egy szórakózóhelyen és nem a színházban) és máris vannak hősök. Ilyenkor nem számít, hogy a szenvedő fél kinek a kije, hány diplomája van, esetleg van-e Magyar Köztársasági Érdemrendi kis/nagy keresztje, sőt ezek inkább csak hátráltató tényezők, mert az ilyenek nem verekedős típusúak.
Az is kérdés, hogy az ilyen "intelligens" embernek hol vannak a józan társai, akik lefogják, lecsillapítják az erősködőt? Vajon azok nem bűnrészesek?
A minap a Bp-Párizs repülőjáraton voltam tanúja egy ilyen intelligens megnyilvánulásnak honfitársunk részéről. 3-an szégyelltük magunkat 2 baromarc miatt. Sok utas volt és mindenkinek volt egy-egy kézitáskája, valamint a hideg miatt kabátja, amit mind a kalaptartóban akartak elhelyezni az emberek. Volt azonban 3 utas, akik táskájának elsőre nem jutott hely, így a stewardessek elkezdtek kutakodni és nekiálltak a 2 ember kabátját lepakolni, hogy a helyére tegyék a táskákat.
Tény, hogy a stewardess elfelejtette szépen megkérni az embereket, hogy legyenek szívesek levenni, mert ...
de ez még nem jogosítja fel az embert, hogy valami ilyesmit mondjon:
"Mi a f@sznak hozol táskát fel a gépre? Tegyed le b... meg a gép aljába!" és folytatta. Szerencsére sem a stewardess, sem az utasok nem értették, hogy mit mond. Ja az a két hangos böfögésre, melynek csípőspaprikás kolbászszaga volt, valamint az előtte ülő székének állandó löködésére sem mondanám, hogy normális viselkedés.
A tolerancia és az intelligencia, de leginkább az empátia hiánya okozza az erőszakot és pecsételi meg 1-2 ember viselkedése alapján az egész ország megítélését. De ezek az emberek nem gondolkoznak, így nekik ez eszükbe se jut.
Én meg nem vagyok elég erős, hogy "elmagyarázzam" az igazságot. Ráadásul nem éri meg, hogy egy ilyen magyarázkodás után mindkettőnket lerakjanak a járatról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése