2010-03-07

Hírek, március

ITTHON
Laposra verte a Svájci Gárdát a romacsapat
Nagyszerű cím már megint a Hiradó webszerkesztőitől. A sportesemény eredményének ilyetén közlése emeli a cikk látogatottságát. Jó hogy nem a "Szarrá verték" kifejezést használta.
Egyébként a hazai roma válogatott nagyon sikeresnek tűnik a statisztikák alapján, melyben 100 fölötti meccseikből csak 1-2-t vesztettek el. A többi szinte mind megnyerték. Állítólag kihívták a Magyar válogatottat is, de még nem volt mérkőzés. Kiváncsi lennék az eredményre.
Mi is indíthatnánk úgy mint az UK az angol és wales-i, skót, ír csapatokat, egy magyar meg egy roma csapatot. Nem?

Beperelték a fotóst fotózót
A cikk elég zagyva, de a lényege:
"Liane Lang angol művész, aki szobrokat egészített ki saját műanyag figuráival, latexből készült emberi testrészekkel, hogy aztán az erről készült képeket kiállítsa." A külföldi fotós a budapesti Turul emlékművet kicsit átalakította egy műkéz segítségével, majd az esetre felfigyelő magyar fotóriporter elkezdte fotózni az eseményt. Az értesített rendőrök, meg azt hihették, hogy a magyar fotós követte el az emlékmű-sértést. Elvitték a magyart.

"Talán azért is eshetett nagyobb figyelem a tudósító fotósra, mert a másik fényképésszel bonyolult lett volna a kommunikáció - hiába segítettek többen is tolmácsolni, és jelezték egyértelműen, hogy ki az egész esemény értelmi szerzője."


és egy másik tipikusan magyar:
Szippantós kocsit loptak Borsodban
Tessék??? Na még egyszer:
Szippantós kocsit loptak Borsodban. Azanyja! Elindult a fantáziám:
1) Sz..ban az ország. Ezt a tényt felismerve a Higiénia Gárda Fiatal Országos Sz..talanító alegysége (HÍGFOS, bocs HiGFOSz) tagjai a tettek mezejére lépett, majd olajra egy a célkitűzésük végrehajtásához optimális járművel. Tervük szerint végigjárják az országot és nem sz..oznak, mindenhol bevetik az egységet, ahol szükség van rá. Az összegyűjtött trutymónak még nem találták meg a megfelelő helyet, de igyekeznek külföldre eladni, mint újrahasznosítható terméket. A feladatukat a "Szellemirtók" című film szellemiségében igyekszenek elvégezni. Zenét is választottak már: "Csőrepedés van ömlik a szar, nem tudod, hogy ki mit akar..." (EDDA).

2) Végre valaki felismerte a lehetőséget, hogy hogyan lehet legegyszerűbben és legbiztosabban pénzt keresni ebben az országban. Ahogy pékekre és temetkezési vállalkozókra is mindig szükség lesz, addig a valós és átvitt értelemben is jelenlévő végtermék eltüntetésére is mindig szükség lesz. Jelszavuk a temetői jelszóra hasonlít: Felszippantunk!

3) Valakinek beleesett a gyémánt fülbevalója a pöcegödörbe, amit most szippantottak ki. A tartálykocsit elviszik valahova kiterítik az anyagot és átnézik.

KÜLFÖLD
Link és komment nélküli hír:
"...egy ír püspök a megrontott gyerekeknek járó kártérítés előteremtéséhez adományozásra szólította fel a hívőket."
Az olyan, mintha a Skinheadek gyűjtenének a megvert áldozataiknak kifezetendő kártérítésre... az áldozat rokonaitól, barátaitól, lelki társaitól. (Nem áltam meg! Nem csak én gondolom így, a cikk eredeti írója is egy fellázadt ír miatt írta meg az egészet.) Nincs elég vagyontárgyuk amit eladhatnának? Vagy az anyacég nem segít?
Kicsit hasonlít a görög-európai problémakezelésre. Mondjuk azt sem értem, hogy a lázadó görögök mit gondolnak, hogyan lehetne megúszni megszorítások nélkül a bajt. Gondolom ők is a politikusaik pénzéből akarnák megoldani, de szerintem akkor a politikusok a következő 10 évben nem kapnának fizetést náluk (nálunk, csak 8 évig).


Graffitiháború Londonban
Érdekes, hogy utcaművészek egymást szivatják. A rajzok és az egymás kigúnyolását mutató képek érdekesek. Ötletesnek találtam a rajzokat.

Ezt szintén érdemes megnézni. Kicsit kapkodó szerintem az összeállítás, de tetszetős a makrófotózási technika.

My Father's Garden from Mirko Faienza on Vimeo.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése