2010-03-27

A Föld órája - vigyázz!

Ma igyekszem megelőzni az Életet:

A rendőrség szerint óriási mértékben megszaporodott a lopások, betörések és erőszakos cselekmények száma Budapesten a szombaton lezajlott Föld órája esemény ideje alatt. Az összefüggést számokkal is alá tudják támasztani és így bizonyítani, hogy az 1 órás sötétség több kárt tett az országban, mint a mértéktelen fogyasztás elleni küzdelem egyik figyelemfelkeltő eszközeként létrehozott esemény pozitív hozzájárulása világképünk és energiafogyasztásunk tudatosabbá válásához.
A rendezvény célja miszerint az emberek pazarló energiafogyasztására az egy órás közvilágítás lekapcsolással hívják fel a figyelmet látványosra sikerült Budapesten is. Ellenben bizonyos érdektelennek tűnő és méginkább haszonleső elemek kihasználták, hogy a város jelentős része kimozdult lakásából, hogy megtekinthesse az eseményt. Ráadásul a betörések és lopások elsősorban a belváros kivilágítatlan részében történtek. A sötétség a tolvajok és betörők malmára hajtotta a vizet.
A rendőrség szerint nincs még egy olyan ország, ahol a civilizációs betegségünkre figyelmet felhívó magasztos eseményt ilyen alantasan kihasználták volna.

Remélem bejön a tervem: ha valamit előre kimondok, akkor az nem, vagy nem úgy fog megtörténni. Ne legyen így!
Hajrá Magyarisztán!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése