2010-03-25

Hírek, március 2

Nagylevegő! Benntart! és nekiállolvasni! :)

Király(i) vicc.
Vicces Fülöp herceg
Nekem tetszik az öreg humora. Még úgy is, hogy egy kemény poént mondott a magyarok elhízottságával kapcsolatban (is). A gond, hogy teljesen igaza van. Meg kellene reformálni nemcsak az egészségügyet, de az egészség filozófiánkat és legfőképp a "zsírosan jó az étel" gondolkozást. Régen, amíg az emberek kétkezi munkát végeztek, addig szükség volt az erőre/energiára, de most már mindenki a számítógépe mögött hízik, ugyanazt fogyasztva, mint nagyszülei... Ma hallottam, hogy az országunk jelentősen el van maradva az aktív sportolók százalékos arányában a többi európai országhoz képest... Van min változtatni! Növekedne az átlagéletkor is, az tuti!

De visszatérve. Az öreg humora csípős, és kissé arrogáns, de szerintem ezzel méri le, hogy kinek van kellő sütnivalója. Ugye herceg, tehát visszaszólni nem lehet... de mondjuk ha egyszer emberére akadna, akkor szerintem jól elszórakoznának... mert az öreg csak egy kis mókára vágyik, hiszen épp nem udvari etikához illő viccei miatt felesége szerintem amennyire lehet "bezárva" tartja. Még jó, hogy az öreg megfeledkezik a protokollról, hisz végre embereket láthat maga körül. :)

Nem akar valaki parlamenti képviselő lenni? Most a korábbi megtámadhatatlan extra szolgáltatások mellé még 300 ezer Ft értékű laptopot is kap. Hogy a népnek joga ne legyen szólni: magyar gyártmányú laptop az Albacomptól, hogy fejlődjön a magyar gazdaság!
Hogyan? Honnan? Miből? MINEK??? A tisztelt p. képviselőnek nem fussa a fizetésiből egy saját laptopra? Ha eddig nem volt, akkor nem tud mondjuk 2 hónapig kuporgatni, hogy vegyen egyet? A munkatempóját úgysem ez határoza meg, nemde? és: MIÉRT 400 db, ha jelenleg csak 386 képviselő van? Kinek az unokájának kell egy új játékgép?

Extra minőségű bor.
Extra glicerin. Hát ha már nem a kézkrémmel visszük be külsőleg, akkor legalább a borral belsőleg. Szerencsére ártalmatlan. Ellenben a bor nemesebbnek tűnik miatta.
Kérdés, hogy hogyan vetemedhet ilyesmire egy magát valamire is tartó szőlősgazda, illetve bortermelő. Ugye a cukrozás az ismert trükk, főleg fanyar vidékein az országnak, de már az aromák hozzákeverésében is egyre inkább megbizonyosodom.
Azt viszont sehogy sem értem, hogy miért nem lehet a különböző díjak kiosztása előtt, vagy rövid időn belül elvégezni olyan méréseket, amikkel a csalás beigazolódhatna. Miért kell valakit kitüntetni, hogy aztán évekkel később megalázzuk? Nagyobb érvágás ez, mint ha eredetileg ki se tüntetnék. Okolom a díjazó bizottságot is!

Indexes címadás
"A házassággal felszaladnak a kilók"
Hova szaladnak? Könyörgöm! Miért nem lehet magyarul beszélni/írni?
Másrészt ez egy görög tanulmány eredménye. Hát én nem lennék büszke erre a szocioantropológiai termékre, mely kimutatja a nyilvánvalót. A tény amit közölnek igaz. Ha valaki biztonságban érzi magát, akkor már nem figyel oda annyira küllemére, azaz a versenyképességére.
Szerintem azonban érvényes a házasság előttre is. Én onnan szoktam tudni lemérni, hogy valaki úgy érzi, hogy megtalálta élete párját, hogy kb. 1 év alatt kicsit "megerősödik". Akár fiú, akár lány.
Kár érte, mert sportolni lehet feleség/férj és gyerek mellett is. Heti egy óra sport rohanó társadalmunk rendszerébe is belefér. Többet használ, mint ugyanannyi semmittevés. (Most nem találom a: "Keveset sportolnak a magyarok" cikket.)
És akkor kiderül, hogy az ember ha rosszul alszik is hízik. Kivéve én! :D

Mikrochipes kutyák
- Te! Neked milyen csiped van?
- Ó, én a legújabb 2 magos csippet rakattam be.
- Mennyi adat fér bele?
- 2 Mb! és USB csatlakozó is van hozzá!
- Ne már! És a kábelt hova teszik?
- Bőr alatt vezetik a farokba, hogy minél kevésbé legyen útban.
- Bluetooth van hozzá? Mert az enyémhez van. Ha lakcímet kell változtatni, akkor a telefonomról is megtehetem.
- Van.
- Na jó, akkor a kutyáink kompatibilisek, megengedem, hogy levigyed sétáltatni. Biztos vagyok benne, hogy jól ellesznek a kutyáink együtt. De mi is a kutyusod neve?
- Csip-ke, érted? :)

... lesz ez még pedigree kérdés emberéknél is!

Robbantsunk aszteroidát! (itt)
A múltkor írtam egy cikk alapján arról, hogy Földünk közelében elzúgott egy későn felismert, de egyébként ismeretlen aszteroida. Már régóta tervezik egyes államok, hogy bizonyos Föld felé tartó és valós veszélyt jelentő aszteroidák ellen alkalmas űrvédelmi eszközzel rendelkezzünk. Néhány film is készült erről az amerikaiak (USA) "MI mentjük meg a világot a végveszélytől" agygörcs-sorozatában.
Azonban van ennek tudományosan megalapozott realitása. Ez a cikk csak az elméleti számításokról szól ugyan, hogy mi az esélye annak, hogy egy atombombával szétrobbantott aszteroida darabjai újra összeállnak. A cikket nem érdemes elolvasni, a lényeget ideírtam.


Különc
Miért is olyan különc ez a teljesen fekete pingvin? Hiszen a pingvinek (a cikkben szereplő egyed rokonai) testük nagy részén feketék. Hát szegénynek több jutott a melaninból, vagy egyéb madártollfeketítőből. Valakinek többre futja, vagy épp ellenkezőleg, nem futja fehérre, vagy sárgára. A cikk nem ír a csoport e speciális egyeddel szembeni diszkriminációs viselkedéséről, de kiváncsi lennék, hogyan viseltetnek iránta. Arra is, hogy hogyan magyarázzák azt, hogy ugye az anyja (pontosabban az apja) nem lökte el magától, és felnevelte. Tehát pingvinéknél ez a ritkaság nem okozhat akkora diszkriminációt, mint nálunk.

Hermafrodia szárnyasok.
Na nem úgy herma mint mi emberek, hanem hosszában kétféle. Itt a kloáka és a nemi szervek elrendezése érdekelne és az, hogy ez a tyúk-kakas, akkor mindjárt megtermékenyített tojásokat tojik? Gondolom, hogy nem.
Kisfiam csirkecombot kérsz, vagy kakashere pörköltet? Melyik felétkészítsem el a tyukasnak?
Vajon ha a tyúkesze magokat csipegetne de kakasagya inkább a búboláson jár, akkor végülis mit csinál? Fenékre tottyan a szemétkupacon és azt kukorékolja, hogy: kotkodács?

Pangrammák - játék a betűkkel
"Úszójárműkürt-vészöblítő" és "Zártkörű nőújító ülés" és hasonszőrű eszetlenségek. Hasznos! :)

Ólomcici.
Rendőrlányoknak kevlármell, -ény nélkül!
Nyilvánvalóan egy kislőerejű pisztollyal lőtték meg az áldozatot, mert nem tudok elképzelni olyan nagy szilikon betétet, aminek zselés anyaga egy picit is lassítaná a légpuska tölténynél erősebb lövedékeket. Szerencséje volt a nőnek! Inkább ne kövessétek a példáját!

Magyar népmese.
Én ehhez nem írok semmit, de ajánlom MINDENKINEK! Egy ártalmatlan füllentő, akár szórakoztató is lehet.

Tündérmese, rege, vagy valóság?
Lassan eljutunk oda, hogy a mesék varázslatai tudományosan igazolódnak. Sárkányok (dínók), varázsköpeny (optikai láthatatlanság), repülés (repülő, helikopter, egyszemélyes repülő) már bizonyítható ... a hétmérföldes csizmára (teleport készülék) ellenben még várni kell. Bár kvantum-állapotot már tudunk teleportálni... pontosabban tudjuk, hogy van rá lehetőség, a folyamat létezését bebízonyították.
Égig érő paszuly? Hmmmm... transzgenetikus óriás-bab? :D

Shiva
Ha egyszer Shiva tényleg úgy gondolná, hogy ismét reinkarnálódik, addigra az orvosi társadalom már annyira felkészült lesz, hogy élesre fent szikével fogják várni, amint kibújik szülőanyja hasából...
Abban mondjuk egyetértek a doktorokkal, hogy a mostani fiú esete, meg a 4 évvel korábban műtött kislányé jogos, mert ezek nem lehettek Shiva akarata szerint.
De gondoljunk bele, mennyire nem lennénk képesek felismerni bármely (születőben lévő) csodát!

Gárdisták állták útját a hajdúhadházi romáknak.
Francba! A hír előtt két nappal - nem tudom bebizonyítani - arra gondoltam, hogy ha roma lennék, akkor érdekelne, hogy mit akarnak a Jobbikosok csinálni velünk az új parlamentbe jutásukkor. Persze én demokratikus(abb) verziót választottam volna és nem hirtelen felindulásnak tűnve, 9 baráttal csoportba verődve mennék a gyűlésre, hanem hetekkel előre szólnék a Jobbikosok képviselőjének, hogy jogaimnak megfelelően szeretnék elmenni a lakossági fórumra. Ha ellenkeznek, akor meg meghívnék egy TV társaságot, hogy biztosítsák a zavartalan bejutásunkat, illetve rögzítsék a jogaim megsértését. Így lehet a demokrácia nyújtotta jogokat a médiaóriással a hátam mögött, nem demokratikus események ellen felhasználni. Ha még TV-stől sem engednek be, akkor már elértem valamit, mert bizonyítom (a leadott riporton keresztül) számos nem roma embernek, hogy nem olyan fehér az amit fehérnek lát(tat)nak.
Tegnap volt - elsőként - az Este vendége Vona Gábor. Hát sokmindenről beszéltek és sokmindenben igaza volt a tényekkel kapcsolatban, de zavaró volt a ködös válaszsor a megoldások mikéntjére. A legfontosabb kérdés azonban nem került elő: a Jobbik zsidó- és romakérdése... TV-ben nem szabad zsidózni, de a riporter pont a negatív jövőkép elkerülése végett rákérdezhetett volna.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése