2010-02-06

Felháborító

Országunkon és Pécsen a nyelvüket köszörülik az emberek
német cikk
Szerintük a pécsi kultúrális főváros programja hasonlít az országéhoz, mindkettő reménytelenül sivár. Ehhez megszólaltattak néhány pécsi embert, akiknek köze volt a programok szervezéséhez az évek során.
Az is mélységesen felháborított, hogy egyáltalán ilyen becsmérlő cikket meg mertek jelentetni, de...
Mint kiderült, ez egy 5-6 hónappal ezelőtti interjúk alapján megírt cikk újraformázott verziója, melynek eredetijével nem váltottak ki túl nagy visszhangot. Így ezúttal más újságban, feketébbre festve a valóságot megint leközölték. Letörném az ujjaikat.
... DE... azokat meg közmunkára ítélném, akik "az ország imázsát külföldön rombolják", különösképpen büntteném azokat, akik "alaptalanul, illetve saját valós/vélt sérelmei alapján rágalmazásig fajulnak". Ide tartozó bűnnek tartom a múltkori repülőgépes betyárokat is, akik otromba viselkedésükkel nem váltak a népünk megítélésének előnyére.
Szóval megértem, hogy kisemmizettnek vélik magukat, meg azt is, hogy ŐK JOBBAN MEGCSINÁLTÁK VOLNA... de most ez van! Ezt kell szeretni! És nem dúlva-fúlva hitelét rontani a meglévőnek, hanem sértődöttségüket levetkőzve vagy maradjanak csendben, vagy esetleg még segíthetnének is, hogy még fényesebb legyen az év.
És hoyg demagóg legyek a vicc kedvéért:... nem pedig ármánykodva koncul vetni az országot a nyugat európai acsargó vadkapitalista kutyáknak, mert azok vérszemet kapva megeszik a csontot dobó kezét is... akkor meg már késő!

A másik dolog ami örök életemben idegesíteni fog, az a politika (legalábbis amit művelnek az emberek e címszó alatt). A közelgő választás megint előhozza a demagógiát, az ígérgetés hadjáratot, melyet a nép (az istenadta nép) könnyűszerrel megesz és eltelíti hasát vele...
Na abbahagyom. Szóval itt egy kommunikációs link, mely segítséget nyújthat a kifejezésekben szegény polgároknak és politikusoknak, hogy ismertségüket és hírüket növelni tudják:
http://www.vancso.hu/bullshit/
Próbáljátok ki! Vicces.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése