2010-02-13

Hírek (február)

HADITECHNIKA
Jedik és SW őrültek figyelem!
Működik az amerikai lézerágyú
Repülőgépre szerelve vitték fel a levegőbe és egy rakétát találtak el vele és semmisítették meg sikeresen. Azt állítják ez olcsóbb, mint bármely eddigi rakétaelhárító rendszer.
Ugyan a jelenlegi eszközöknél nem kell félni tőle, de azért elgondolkoztam azon, hogy egy Csillagrombolós lézerágyúval amikor a filmekben lövöldöztek, akkor azért van egy fontos kérdés: És mi van ha nem talál??? Ellőnek az ellenséges űrhajó mellett, de beletrafának egy szántó-vető Endor bolygólakóba, vagy leradírozzák valamely Palpatine császársági központi épületet... és gondolhatnánk, hogy a császáriakat ez nem érdekli, de mi van a bolygón lakó és ott küzdő lézerágyúzókkal??? Azokban fel kellett és a jövő amerikaiban is fel kell majd merüljön a kérdés, lőni, vagy nem lőni?


Virtuális bajtárs a jövő hadifelszerelésében
Érdekes. Bár az exoszkeletonról már hallottam, így nem volt újdonság, csak a részleteket nem tudtam. Haladunk a harcos robot/androidok felé... :(

Törhetetlen söröskorsó britektől
A sok sérülést okozó kocsmai verekedések egyik fő fegyvere állítólag a korsó. Én nehezen tudom elképzelni a langyos angolokat verekedni, kivéve talán azon, hogy a kelet angliai összeveszik a nyugat anngliaival:
- A sok moszkitó aztat jelenti komám, hogy hónapra sok eső gyün.   (Nehéz visszaadni az akcentust)
- Ugyammá, mit képzűsz magadrú? Hogy te vagy a legfőbb meterulógus? Márpediglen csak ecce mondom el, jó' figyelj! A muslincák jelzik a esőt a szúnyogok meg a lehüllést!
Piff! és már indul is. Muslincák kontra Moszkitók mérkőzés. :)

TUDOMÁNY
Lehet, hogy észlelték a sötét anyagot
Jajj, ez olyan rendőrségi hír szintű: Lehetséges, hogy elfogták a tiszabecsvári sorozatos ablakon behugyozót. :)
Miért kell ilyen címet adni? Tudományos szempontból elég elfogadhatatlan, hogy bizonytalan dologról írnak cikket (ha nem is tudományos jellegűt). Na mindegy.

Öt láda százéves whiskeyt találtak az Antarktiszon
Jópofa és ötletes. A gyár (bocs kifőzde) szponzorálta a kiemelést, melynek helyét már régóta ismerik. Egy sarkkutató akcióról maradt ott, amikor a csapat sürgősen elhagyni kényszerült a területet.
Lényeg, hogy most megpróbálhatja analízis után kitalálni az eredeti recept tartalmát, melyet időközben a cég elvesztett.
Öt láda whisky, Antarktiszra visz ki... mondhassa majd a magyar. :)

SAJTÓ
Ismét magyar fotós a világ legjobbjai közt (Word Photo Press díj)
"Joe Petersburger, azaz Szentpéteri József"... Tessssssééééééék? Ezt nem tudom elhinni. Se jó, se rossz indulattal. Én a névre utalok. Ezt meg miért? ("Nem lehet az ember próféta a saját hazájában" alapon?)
A díjhoz gratulálok, amint a korábbihoz is megtettem.


Bátorságért Érdemjel az MTV riporterének
Nem akarok rosszmájú lenni, mert az igen fájdalmas, és nem is irigykedem, de már megint miért így kellett megírni egy cikket? Ahelyett, hogy a hangsúlyt a Haiti-n segítő csapat tagjaira fektették volna és mellette megemlítették volna ezt a dolgot, nem...

Viccirat: K. Zsigmondot a Hősiesség Vaskereszt Érdemrend Ólomkötényével tüntette ki Felsőmarócpuszta-alsó közgyűlése (5 fő), mert az újságíró volt az első aki a tegnapi gyilkosság helyszínére kiért. Ő volt egyedül olyan bátor, hogy a lakásba be mert menni és néhány fotót készített, mely a rendőrség nyomozását is segítette. Továbbá ő volt az, aki a BKV sztrájk ideje alatt fel merte tenni a kérdést: Hogyan lehet az, hogy Európában vagyunk és mégsincs megállapodás a minimálszolgáltatásról? Hogyan képzelik, hogy a munkahelyükre igyekvő emberek dühe nem fog a cég ellen fordulni?
Ilyen és ehhez hasonló bátor tettekkel vívta ki a megbecsülést. Ja és azzal, hogy mindig próbált objektív beszámolókat készíteni.

Hát már ez is hősiesség? Nem lehet, hogy másképp kellett volna megírni azt a kollégát méltató cikket, kedves Magyar Média?
Egyébként meg gratulálok a Magyar Mentőcsapat(ok)nak, akik kint voltak és szintén gratulálok a Hiradósnak a helytállásához és a jól összeállított beszámolókért! Kell az ilyen, mert ritka! (és most nem viccelek)

HUNGÁRI
Helyszíneltek, majd mindent vittek a betörő álrendőrök
Hát azt hittem a múltkori szösszenetemet a telefonos álrokonokról (illetve az azt kiváltó valós történetet) nem nagyon tudja felülmúlni az Élet. De! Van remény, hogy lesz még min szórakoznunk (kínunkban).
Kicsit késő van már ahhoz, hogy most ide is gúnyiratot készítsek, de még lehet, hogy megcsinálom máskor!
(itt megtalálható: febr. 23.)

1 megjegyzés:

  1. A 'Sajto' bekezdeshez. Sajat tapasztalatom alapjan es minden kommunikaciot felgyorsitva; jobb volt, hogy angolositottam a nevembol, amit csak tudtam. Most mar nem kell fel orakat azzal toltenem, hogy a kiejtesre tanitsam oket.
    Szurikata

    VálaszTörlés