2010-02-04

Szerintem

Szerintem menjünk el nézzük meg a magyar Krétakörben dolgozó rendező által rendezett vizsgadarabot, melyet az itteni kritikusok jónak értékeltek. Az előadók maguk a vizsgázó cirkusz-egyetemi (CNAC) tanoncok, akiknek ez lesz a vizsgadarabja.
A darab inkább performansz, mint színházi előadás, vagy cirkuszi produkció, mely az Urban Rabbits címet viseli. Majd meglátjuk...
Szóval javaslatomat 3 másik javaslat követte, miszerint mehetnénk egy baszk étterembe, esetleg az Opera mostani darabjait megnézni, vagy jazz koncertre. Szóval mindenki talált magának valót, aminek élményét örömmel megosztaná a többiekkel is.
Az egyetlen gond ebben a kultúrális áradatban az, hogy senki nem válaszolt érdemben a másik felvetésére, azaz mintegy csehovi párbeszédben, mindenki hozzátette a maga ötletét... most gondolom végig a csehovi műnek a paródia verzióját és mosolygok. A mi esetünk is hasonlóan színpadiasra sikerült, ráadásul modern, mert mindez interneten, levelezve zajlott.
Szóval hónom alá csaptam bátorságomat és szervező készségemet és nekiálltam a csehoviból valós kommunikációt faragni. Legnehezebb az argentin lánnyal, mert ő - egy kedves szeleburdi ismerősömhöz hasonlóan - sosem a kérdésre lényegére válaszol, hanem valami távolról kapcsolódó választ ad és természetesen meg van győződve válaszának használhatóságáról.
Pl. arra a kérdésemre, hogy ő akar-e "Nyulakat" nézni, azt válaszolta, hogy "szerinte AZ jobb, mint a MÁSIK". Namármost sem AZ, sem MÁSIK mibenlétét nem definiálta az ennél a mondatnál csak az elköszönés miatt hosszabb levelében.
Na de türelem, bikkfát terem! Újabb nekirugaszkodással sikerült leegyeztetni, hogy ki akar étterembe menni: MINDENKI! OK!
Utolsó levelemmel megírtam, hogy a válaszok alapján 3 jegyet veszek, mert a 4. ember még mindig nem jelezte részt vételének/távolmaradásának szándékát. Amennyire bírtam szépen és kedvesen fogalmaztam... tudom, most itt sokan mosolyognak, de higyjétek el tudok olyat.
Szóval most vasárnap, ha sikerül jegyet foglalnom ma, akkor megyünk baszkogasztrológiára, majd kultúrális műveltségünket fokozzuk (már csak 3-an) egykis cirkusz-színház eleggyel.

Aki irigykedik, annak mondom, hogy ez az első nem mozi jellegű kultúrális esemény, amin részt veszek (és fizetni kell).

Szóval majd meglássuk és megízleljük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése