2009-08-27

Hírek

Kezdem a legfontosabbal: úgy tűnik, hogy a hétvégén átköltözöm. Kisebb - ahogy akartam, jobb elrendezésű - így jó, DE sajnos ez már nem a 6-on van, azaz nincs jó kilátás, sőt a főútra nyílik az ablak... ami ennek megfelelően alig lesz nyitva, mert engem zavar a hangzavar. Hát ez van -100 euróért. :)

Nagyvilág:
Mesterséges fák a CO2-szint csökkentéséért Hát ez jól hangzik, de a megvalósításig kell szerintem még 10 év, mert egyelőre nem biznisz. Mert az élet nem elég drága. Azt mondjuk viccesnek találtam, hogy széndioxidot akarnak a tengerek mélyére juttatni, hogy a nagy nyomás miatt úgyis lent marad (folyékony/gáz halmazállapotban). Ami erről eszembe jutott, azt a cikk mindjárt meg is írta: lásd az afrikai sztorit. Másrészt akkor kitalálták a világ legnagyobb, sós-bubis víztározóját. :D
Ja és ezt a szót meg kell jegyezni: geoengineering.

Madonna-ra fütyült a nép Bukurestiben
és még mi vagyunk nacionalisták... hihi. Annyi megjegyzésem lenne hozzá, hogy lehet, hogy Madonna is a szokásos hibába esett, amikor is a turnéja előtt szóltak neki, hogy Budapesten fel kell hívni az emberek figyelmét a cigányüldözésre... ebből annyit jegyzett meg, hogy egy "u-a-e" hangzású városban kell beszédet tartania. Gondolom Budapestet csak Pestnek rövidítették neki amikor ott járt és így maradt a következő fellépés színhelye, amikor eszébe jutott, hogy: jajj, a beszéd!
Egyébként meg kár, hogy ilyenért (akárhol) szót kell emelni.
Ennél durvább már csak a magyarországi fellépésével kapcsolatos cikk volt az Origon:
"Madonna a lovakon kívül mindenkit kielégített"
Hát néha nagyon bosszant ez a bunkó stílus, amit viccesnek gondolnak egyesek.

Otthon
3.6-os metró
Valamit mindig elbaltázunk. Mondjuk itt legalább tanul a magyar, kivéve azt az esetet, amikor is a "hibát" vétők zsebre rakták a maguk kis pénzét és most már nem dolgoznak ott. Összességében azt tudom mondani, hogy 50-ből 11 szerződés elutasítása azért szomorú eset, de van még remény.
A rosszabb része az, hogy más területről fognak elvonni pénzt... gondolom emiatt nem lesz kétoldali biciklisáv a Margit hídon és sehol se bicikliút építés.
Innen jut eszembe, hogy Párizsban (10 milliós város, kisebb folyóval) 37 híd ível át a Szajnán. Ha nálunk 15-20 lenne, már jó lenne, főleg ha ezek közül 2 csak biciklis/gyalogos átjáró lenne - mert itt ilyen is van.

Hajrá Loki!

Robbanó iPhone
Vigyázzatok magatokra. "Még jó, hogy" magyarországra minden technikai újdonság késve érkezik meg. :)


és nem illik a sorba, de itt emlékezem meg Cseh Tamásról, akinek nem sok zenéjét/számát hallottam, de azok jók és tartalmasak voltak! Kicsit mélabús, de igazi!

Mára végeztem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése