2010-07-15

Reklám

Reklám ötlet VB-re. Igaz már ideje múlt.
(ötlet forrása: Elefánt okozta forgalmi dugó)

Egy szurkoló csapat színpompásan és vuvuzelákkal felszerelve, hangoskodva és bohóckodva közlekedik az utcán. Fújják a tülköt ezerrel. Hirtelen egy mellékutcából eléjük toppan egy elefánt. A csapat megrémül és azonnal elcsendesedik és figyeli az elefántot, met az nem szereti ha hangoskodnak körülötte.
Itt pl. lehetne egy KRESZ-szerű táblát mutatni, mely jelzi, hogy ha elefánt van a közelben, akkor hangoskodni tilos!

Na és itt jön (szerintem) a legjobb ötlet: a VB-n résztvevő csapatoknak megfelelően és a képviselt országok tipikus jellemzői szerint a szurkolók megpróbálják megoldani a helyzetet és kikerülni az elefántot.
Németek: Megtervezik, majd megszervezik, hogy hogyan tudják az elefántot visszaterelni a mellékutcába. Mindent precizen és csapatmunkában megoldva.
Angolok: vesznek egy óriás hordó Guiness-t és leitatják az elefántot. Az elalszik.
Olaszok: Vadászengedélyt kérnek azonnali kiadatással az elefánt kilövésére. Megkapják az engedélyt és lelövik altatópisztollyal. Kellemest a hasznossal...
DAK: Felhívják a helyi vadrezervátum vezetőjét és kérik a megszökött állat elfogását.
Brazilok: szanaszét spriccelve mindenki megoldja egyedileg, majd később találkoznak megint, mintha mi sem történt volna.
Japán: Megvárnak egy másik csapatot, majd azok módszerét tökéletesen lemásolva megoldják a helyzetet. (hogy kit, azt nem tudom, de mondjuk az összeset -> dupla reklám)
Franciák: Kiválasztanak egy vezetőt, az tanácskozást hív össze, majd megalakítják a világ első Elefántelkerülési Szakértői Gárdáját. Telefonálnak Brüsszelbe, hogy küldjenek a társaság fenntartására pénzt. Ünnepelnek, örülve saját leleményességüknek. Pénz nem jön, de kapnak egy hívást Brüsszelből, hogy regisztrálták őket és próbálkozzanak újra a következő ciklusban... a vonal megszakad, lényegi információ nem hangzik el.
Valaki javasolja, hogy kellene valamit csinálni, ha már létrehozták a szakértői gárdát. A többiek megtapsolják, alelnöki posztot javasolnak neki megemelt fizetéssel. Az illető boldog és nem szól többet. Egy másik ember felbuzdulva a másik sikerén javasolja, hogy kerüljék meg az elefántot. Az imént kinevezett alelnök plágiummal vádolja, két részre szakad a csapat és azonnal munka és polgárjogi eset kerekedik az ügyből, amihez létrehozzák az Elefántelkerülési Jogvédő Bizottságot és a másik csapat pedig a Tettekkel a Jogokért Charta-t.
1 ember meggondolja magát, demonstrációt szervez, hogy felhívja a figyelmet az elefánt jelenlétére és a megoldandó valós problémára. Egy másik ember sztrájkolni kezd. A többiek megkérdik miért teszi: nem tudja, csak úgy megszokásból.
Az emberek belemelegednek a vitázásba... az elefánt pedig közben odébb áll.
Jóval később az emberek észreveszik az elefánt hiányát. Ünnepelnek. Miért? Nem! Nem azért mert szabadon mehetnek tovább, hanem mert ők FRANCIÁK az elsők, AKIK
- létrehozták az alábbi fontos intézményeket
Elefántelkerülési Szakértői Gárda
Elefántelkerülési Jogvédő Bizottságot és a
Tettekkel a Jogokért Charta-t
- mert megrendezték az első jogvédelmi vitát a fent említett ügyben, mellyel példát szolgáltak minden egyéb és egyben másodrendű demokráciának a hasonló helyzetek kezelésére
A csapat eltávolodik. A háztetőkön összegyűlt afrikaiak és biztonsági emberek elszivárognak a "műsor" végeztével.
Dél Korea: a kis emberek egyesével átrohannak az elefánt lábai alatt
Észak Korea: Felhívják a Központi Bizottságot, vázolják a helyzetet, otthon konferenciát rendeznek. Az elefánt elmegy még aznap, de a koreaiak ott maradnak, mert várnak a határozatra.
A határozat megérkezik 2 nap múlva, telefonon: Az elefántot a koreai nép szeretetével és bátorságával vegyék rá, hogy hagyja el az utat!
Valaki lefogva a telefon mikrofonját megkérdezi, hogy: most megmondják a vezetőknek, hogy az elefánt már nincs ott? Egyben javasolja, hogy ne. Senki sem válaszol, így hallgatólag beleegyeznek, hogy nem szólnak az esetről. A VB után kiderül az eset, belső vizsgálat indul, a tény elhallgatását javasló embert börtönbe vetik a Nép Kedves Vezetőjének félrevezetése okán.
Szerbek: barikádot építenek a környéken lévő házak és viskók anyagából, majd elkezdik hergelni az elefántot: hangoskodnak, vuvuzeláznak. Ez az elefánt türelmes, szó szerint szarik rájuk. Az utca közepére. A szerbek sértésnek veszik és lerohanják az elefántot. Az elmenekül. A szerbek örülnek.
Most több nem jut az eszembe...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése