2010-07-05

Csavart labda

Goodluck Jonathan államelnök azt mondta a nigériai futball válogatottnak, hogy a dél-afrikai világbajnokságon nyújtott gyenge szereplésük miatt két évre felfüggeszti a válogatott szereplését.
Erre a FIFA felhívta a figyelmét az elnöknek, hogy amennyiben egy ország politikusai beleszólnak a focisták életébe, vagy méginkább a válogatottéba, akkor az adott ország csapatát eltiltják minden tornáról, ugyanis a FIFA nem engedi, hogy az ő szervezeti hatáskörébe tartozó játékba bármilyen módon is a politika beleszóljon.
Erre mit tett az elnök? Na!? Visszavonta a kijelentését. Hát ezt a nagyszájú és egyébként hülye politikust.
Még mielőtt valaki félreérti, nekem tetszett a Nigériai csapat játéka, bár nem voltak jók. Nem szeretném, ha bármilyen okból is távol kényszerülnének maradni a foci kupáktól. Itt csak a politika iránti irónia szól belőlem.
Ha az elnök célja a csapat megbüntetése volt, méghozzá eltiltással, akkor miért is baj az, ha a FIFA is eltiltja a csapatot (elvileg az országot)? Ha duplán el vannak tiltva, az ugyanolyan, mint ha szimplán nem?
Erről az jut eszembe, amikor a gyerek ökörködik és a szülő rászól: "Fiam, le/el fogsz esni
és kitöröd a nyakad. De akkor én úgy elverlek...!"
És a gyerek leáll (egy időre) a marháskodással. Bele se gondol, hogy ha kitöri a nyakát, akkor már hiába verik. Megjegyzem előbb lenne szülői bőgés, mint még egy kiadós verés. De lényeg, hogy működik. Nem?
Egyébként sejtem, hogy a FIFA nem csak kizárással fenyegette meg a csapatot, hanem egyedi szinten is ellehetetlenítette volna a játékosok szerződéseit. Minden nigériaiét, amit talán maga az elnök sem akar(hat), mert ugye a foci ott egy kiemelkedési lehetőség és a megszorítás puccsot eredményezne. Gondolom.
forrás:
http://sportgeza.hu/futball/2010/vb/hirek/megsem_fuggesztik_fel_a_nigeriai_valogatottat/

Utóirat: Goodluck Jonathan! Jó név, nem? :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése