2010-06-25

II. Overdose

Sanyinak már elege volt a melegből, ezért árnyékot keresett, ahol meghúzhatja magát a szubmediterrán hangulat legrekkentőbb órájában. Jobbra nézett, köveskirály utca, balra lefele a polgárjenő hivatal előtti aszfaltrengeteg felett vibrált a levegő. A Meki sarka már foglalt volt, néhány tini vihorászott miközben tolta az arcába a sajt...t. Már-már odament hozzájuk, és gondolta elveszi az egyiktől a hideg üdítőjét, aztán rájött, hogy ő se nem koldus, se nem agresszív, így más megoldás után nézett.
Átpillantott a TÉR túloldalára de a szemközti utcák fekvése is olyan volt, hogy a Nap bizony még legalább egy órán keresztül odasüt, tudta ezt jól. A bazilika gesztenyesorát messzinek érezte és különben is már patakokban folyt a hátán a víz, nem akaródzott mozdulnia. Patak... jah elvileg van működő vízfolyás a Jókain, de hát az is szünetel most a vízgazdálkodás miatt.
Hogy az a hétágra sütő fáradna le az égről! - sóhajtotta.
Megvan! A szobor alá befeküdhet. II. Overdose, vagy mi a neve a szobornak. Sajnos a zsoké nevét elfelejtette... Sebaj! Ezentúl Árnyéknak fogja nevezni. Vigyorogva indult el az izzó, napsütötte téren és semmi nem állíthatta meg...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése